Haetaan toimittajia SKAS-lehteen

SKAS-lehti hakee joukkoonsa uutta toimittajaa tai toimittajia. SKAS on Suomen keskiajan arkeologian seuran julkaisema lehti, joka ilmestyy kahdesti vuodessa. Lehdessä ilmestyy sekä vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleja että lyhyempiä ajankohtaisjuttuja. Lehden painopiste on Suomen ja lähialueiden keskiajan ja historiallisen ajan arkeologia, ja pääasialliset julkaisukielemme ovat suomi ja ruotsi. Lisäksi julkaisemme englanninkielisiä tekstejä.

Toimittajat osallistuvat lehden juttujen toimittamiseen päätoimittajan johdolla. Toimitustyö käsittää etenkin oikolukua ja juttujen valmistelua taittoon. Lisäksi toimittajat kirjoittavat lehteen usein ajankohtaisjuttuja, kuten kirja-arvosteluja.

Toivomme toimittajilta

  • Kiinnostusta keskiajan ja historiallisen ajan arkeologiaa kohtaan – aihepiirin tuntemus on eduksi
  • Hyvää suomen kielen taitoa ja tarkkuutta – muu kielitaito, etenkin ruotsi ja englanti, on eduksi
  • Arkeologian opintoja – toimittajan työ sopii valmistuneen arkeologin lisäksi loppuvaiheen maisteriopiskelijalle
  • Kaikenlainen aikaisempi kokemus toimitustyöstä on eduksi, muttei ole välttämätöntä, sillä perehdytämme uudet toimittajat tehtävään

Toimittajan tehtävä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua tiedejulkaisemisen eri puoliin, ja onkin siksi erinomainen tehtävä jokaiselle, joka aloittelee itse omaa julkaisu-uraansa tai haluaa laajentaa ymmärrystään julkaisemisesta. Työstä ei makseta erillistä korvausta.

Hakuaika toimittajan tehtävään päättyy 8.1.2024. Tehtävät alkavat erikseen sovittuna ajankohtana vuoden 2024 alkupuolella.

Lisätietoja antaa ja vapaamuotoiset hakemukset vastaanottaa päätoimittaja Tuuli Heinonen osoitteessa tuuli.t.heinonen[at]helsinki.fi